Plzeňský hokejista Tomáš Svoboda oslaví své 30. narozeniny utkáním s Litvínovem

24. únor 2017

Hokejový útočník Tomáš Svoboda je ode dneška třicátníkem. Na velké gratulace a oslavy si ale musí nechat zajít chuť. Indiáni dnes totiž hrají o postup do předkola play-off extraligy s Litvínovem.

Rozptylovat se oslavami v závěru základní části extraligy by se totiž nejen Tomášovi Svobodovi, ale celému jeho týmu nemuselo vyplatit. Ze všeho nejdřív by ale chtěl Tomáš Svoboda oslavit postup do předkola play-off extraligy.

Indiáni jsou čtyři kola před koncem na desáté, tedy poslední postupové příčce. Jedenáctý Zlín je jen o bod zpět. Je tak jasné, že pro Západočechy už vlastně play-off začalo.

„Každý určitě nějakým způsobem tu tabulku vnímá. Nikdo nechce spadnout pod to desáté místo. Jak to většinou bývá poslední roky, ať už se hraje o jakékoliv místo, rozhoduje se do toho posledního zápasu. Určitě chceme, abychom minimálně to desáté místo udrželi, máme to ve svých rukách," řekl Tomáš Svoboda.

Indiáni nechtějí Litvínov podcenit

Čtyři kola před koncem jsou Indiáni na hraně play-off, a dala by se tak předpokládat určitá nervozita. Při tréninku ale znát není. Hráči se usmívají a pošťuchují, což je podle plzeňské třiadvacítky Tomáše Svobody ta nejlepší cesta.

„Kdybychom sem chodili čtyři dny před zápasem pod nějakým tlakem, určitě by to nepřidalo na klidu. Potom v těch rozhodujících fázích, kdy má tým přesilovku nebo hraje v oslabení, je určitě lepší nebýt svázaný už dopředu," pochvaloval si Svoboda.

Dnešní zápas v Litvínově začne pro Severočechy a Indiány v 17:30 hodin. Podle útočníka Svobody má Litvínov výborné výsledky a může tak být relativně v klidu.

„My jsme s nimi doma vyhráli, i když samozřejmě chybělo jim plno hráčů, takže bude důležité se na to připravit a nachystat tak, jak jsme říkali, jako by to bylo play-off," uvedl čerstvý třicátník Tomáš Svoboda.

Energetici by mohli opustit poslední příčku

Rozhodující utkání dnes čeká ale také druhý západočeský celek, karlovarskou Energii. Pokud doma v souboji s Pardubicemi zvítězí, přepustí Východočechům poslední příčku. Podle asistenta trenéra Energetiků Mikuláše Antonika je v týmu hodně zkušených hokejistů, kteří ale nebyli ve formě, v jaké by být měli.

„Už víceméně tvrdě trénují, připravují se na baráž. Všechno se to bude odvíjet od toho, jaké budou mít body, jak budou bruslit," doplnil Antonik.

Sestava karlovarských Energetiků má být téměř shodná s tou, která válčila v minulém kole s Litvínovem. Chybět tedy stále budou Dušek, Sičák a rovněž Pat Mullan, který má zlomenou ruku. Utkání domácích Karlových Varů s Dynamem Pardubice začíná v 18 hodin.

autoři: Směna ČRo Plzeň , jnm
Spustit audio