Plzeňský magistrát je nejpřívětivějším úřadem v kraji

19. květen 2017

Plzeňský magistrát obhájil první místo v rámci kraje v soutěži Přívětivý úřad 2017. Uspěl v druhém ročníku soutěže, kterou vyhlašuje ministerstvo vnitra s cílem zmapovat přívětivost a otevřenost úřadů a zhodnotit kvalitu nabízených služeb.

Magistrát města Plzně zvítězil již podruhé. V čem předčil své soupeře, popsala mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková: „Zatímco loni jsme byli například kladně hodnoceni za mobilní aplikaci Plzeň občan, která umožňuje rezervace návštěvy úřadu, návody na řešení různých životních situací nebo aktuální dopravní informace., tak letos se jednalo o ocenění celého komplexu poskytovaných služeb a jejich zajištění vůči občanům.“

Hodnocení probíhalo na základě elektronického dotazníkového šetření, v němž bylo sledováno 56 kritérií rozdělených do kategorií: dostupnost úřadu pro občany, transparentnost úřadu, komunikace úřadu, řízení kvality a další aktivity úřadu.

„Plzeň usiluje o to, aby byla městem vstřícným a usnadňovala lidem vyřizování jejich záležitostí i komunikaci s úřadem. Ta práce je kontinuální, neustále se snažíme zlepšovat fungování magistrátu a služeb pro občany,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Letošního ročníku se účastnilo 165 úřadů obcí s rozšířenou působností včetně městských částí Prahy. Druhé místo v rámci Plzeňského kraje obsadily Klatovy, třetí Rokycany.

Plzeňský magistrát obhájil první místo v rámci kraje v soutěži Přívětivý úřad 2017
autor: jik
Spustit audio