Plzeňský Prazdroj zveřejnil své finanční výsledky za uplynulý fiskální rok

23. červen 2016

Oblíbené pivní značky s exportem do více než 50 zemí světa, výjimečné pivní zážitky, ale i podpora českých zemědělců, tvorba pracovních míst, příspěvek do státního rozpočtu, či podpora lokálních komunit. To vše se spojuje s Plzeňským Prazdrojem, který opět zlepšil své finanční výsledky a byl i v tomto roce oceněn jako jeden z největších plátců daní v České republice.

Plzeňský Prazdroj má v České republice výrazný podíl na prodeji nealkoholických piv. Významně vzrostl zájem o nealkoholické pivo Birell, především o jeho ochucené varianty. Tři roky po uvedení prvního cideru v Česku se ukázal být krok Plzeňského Prazdroje se značkou Kingswood až vizionářský.


Plzeňský Prazdroj dosáhl za poslední účetní období příjmů z hlavní činnosti ve výši 14,4 mld. Kč, zvýšil svůj zisk o téměř 5% na 3,7 mld. Kč a zaplatil 4,8 mld. Kč na přímých i nepřímých daních. Touto částkou se stal 11. největším plátcem v republice za uplynulý rok a Ministerstvo financí ČR jej ocenilo jako významného přispěvatele do veřejných rozpočtů v oblasti plátců daně z příjmů právnických osob.

Plzeňský Prazdroj je významnou součástí české ekonomiky i života v Čechách. Dokazuje to nejen aktivitami, které významně podporují tradici i rozvoj české pivní kultury, ale i dosaženými obchodními a hospodářskými výsledky. „Za náš úspěch v uplynulém účetním roce, který začal 1. dubna 2015 a končil 31. března 2016, vděčíme našim obchodním partnerům i zaměstnancům. 2.000 lidí pracuje v našich pivovarech, obchodně-distribučních centrech a kancelářích a díky naší činnosti vytváříme nepřímo dalších více než 22.000 pracovních míst v různých odvětvích. Těší nás, že jsme v uplynulém fiskálním roce zvýšili prodej piva, příjmy z hlavní činnosti i zisk. A jsme hrdí na to, že patříme k největším přispěvatelům do státního rozpočtu a pozitivně ovlivňujeme českou ekonomiku a život lidí v České republice,“ komentuje výsledky Plzeňského Prazdroje generální ředitel a předseda představenstva Paolo Lanzarotti.

O svůj úspěch se Plzeňský Prazdroj dělí se svým okolím. Od roku 2001 rozdělil prostřednictvím charitativního programu „Prazdroj lidem“ až 85 milionů korun a podpořil stovky projektů neziskových organizací na podporu ochrany životního prostředí a sociálního rozvoje, které přispěly ke zvyšování kvality života obyvatel v okolí pivovarů. Aktivity Prazdroje byly oceněny zlatým certifikátem v kategorii TOP odpovědná velká firma 2015.

„Náš úspěch je pro nás motivací a zároveň závazkem do budoucna. Uvědomujeme si, že naši obchodní partneři, zákazníci i milovníci našeho piva teď bedlivě sledují dění kolem naší společnosti a možného nového vlastníka. Rád bych všechny touto cestou ujistil, že snaha našich sládků uvařit ta nejlepší piva je stále naši prioritou a současná situace nemá vliv na naše podnikání a vztahy s našimi dodavateli, zákazníky či konzumenty,“ uzavírá Paolo Lanzarotti.

autor: iko
Spustit audio