Plzni se nepovedl závěr přípravy. Příští týden budeme stoprocentní, ujišťují viktoriáni

20. červenec 2017

Chtěli by prohánět posílené pražské kluby Slavii a Spartu, výsledky v přípravě tomu ale moc neodpovídají. Fotbalisté Plzně prohráli poslední tři zápasy před vstupem do kvalifikace Ligy mistrů. Tahle bilance je ale příliš netrápí.

„Je to jen příprava. Tam si člověk chce vyzkoušet nějaké věci a hlavně se nezranit. Liga je úplně o něčem jiném a Evropská liga nebo Liga mistrů jsou ještě výš. Věřím, že nás to nepoznamená, protože jsme zkušený tým,“ říká obránce Viktorie Plzeň Tomáš Hájek.

Na úvod přípravy sice Plzeň porazila pět soupeřů z nižších českých soutěží, ale pak dostala pět gólů od Fürthu z druhé německé bundesligy a podlehla i dvěma týmům z Anglie. Druholigovému Wolverhamptonu i Watfordu z Premier League.

„Samozřejmě tam ještě doznívala únava. Myslím, že příští týden už budeme všichni na sto procent připravení,“ hledá jeden z důvodů další z obránců Aleš Matějů.

Čtěte také

Mimochodem, pokud si pamatujete na angažmá současného plzeňského kouče Pavla Vrby u národního týmu, tak tam se dočkal vítězství v přípravném duelu skoro až po dvou letech, a přitom suverénně postoupil na mistrovství Evropy.

Tehdy často říkal, že na přípravných utkáních mu nezáleží. „Beru je tak, abych zkoušel. Mrzelo mě, že výsledky nebyly lepší, ale nedával jsem tomu takovou váhu jako třeba novináři.“

Takže ani teď není Pavel Vrba nijak zvlášť znepokojený a první ostrých, soutěžních zápasů se nebojí. Naopak se na ně těší. „Kvůli tomu jsme do Plzně šli. Hrát o Champions League nebo o skupiny Evropské ligy je hodně zajímavé. Na druhou stranu víme, že vítěz české ligy má pravděpodobně jistý postup do Ligy mistrů, takže vidím, že soupeři velice posilují,“ všímá si Pavel Vrba posil Slavie či Sparty.

„Doufám, že jim budeme trošku zatápět a prát se o nejvyšší příčky,“ věří Pavel Vrba, který si na rozdíl od Slavie a Sparty musel vystačit s posilami z českých a moravských luhů a hájů. Do sezony vstoupí Plzeň v úterý v Bukurešti proti domácímu klubu FCSB, dřívější Steaue.

autor: jsu
Spustit audio