Po volbách rovnou na pivo nebo na posvícení. I tak může vypadat tento víkend

20. říjen 2017

Nadcházející víkend bude hlavně ve znamení voleb do Poslanecké sněmovny. I přesto se ale na západě Čech koná řada zajímavých akcí.

V areálu plzeňského DEPA2015 dnes začíná česko-bavorský kulturní festival Treffpunkt. Tak pokud jste se nedostali na letošní Oktoberfest, nevadí. Organizátoři lákají do DEPA na pravou bavorskou Biergarten, kde kromě piva a bavorských specialit, jako jsou preclíky, klobásky a další dobroty, nebudou chybět ani bavorské kroje a pestrá kulturní nabídka z obou stran hranice. Treffpunkt potrvá do neděle.

Další zajímavou akcí je Plzeňská noc, do které se zapojí desítka plzeňských barů a klubů, a slibuje velkolepý sobotní večer plný muziky. Během Plzeňské noci se na několika klubových scénách vystřídá na osmdesát interpretů. Je na každém, jaký program si sám vytvoří a kolik akcí stihne. Stačí mu k tomu jen jedna vstupenka.

Plzeňsko láká na Den archeologie nebo tradiční Havelské trhy

Víkend si můžete zpestřit také návštěvou Západočeského muzea, které se i letos připojuje k Mezinárodnímu dni archeologie a pro návštěvníky připravilo komentované prohlídky, archeologické dílny i fotokoutek s dobovými kostýmy. Program v hlavní budově muzea v Kopeckého sadech začíná v sobotu v 10 hodin a končí v 18 hodin.

Velmi živo bude v sobotu například i na náměstí v Dobřanech, kde chtějí navázat na přerušenou tradici Posvícení a Havelských řemeslných trhů. Své keramické, dřevěné, drátované, šité, háčkované a další výrobky tam přivezou na trh řemeslníci z širokého i dalekého okolí. Účast potvrdilo víc než 40 řemeslníků a návštěvníci se můžou těšit i na tradiční posvícenské dobroty, koláče, perníčky, jablkové knedlíky, domácí limonády, pivo i moravská vína.

Výlet do Karlovarského kraje bude stát za to

Na Horním Hradu na Karlovarsku se o víkendu uskuteční tradiční akce nazvaná Horní hrad po palbou. Na programu jsou mimo jiné ukázky historických palných zbraní, šermířské souboje, ohnivý rej a nebudou chybět ani tanečnice.

autoři: čer , jik
Spustit audio