Policie zadržela na dálnici D5 v Ostrově u Stříbra kamion s desítkami migrantů

Kamion s několika desítkami běženců zadrželi dnes dopoledne policisté na dánici D5 nedaleko Ostrova u Stříbra. Maďarský řidič v nákladním autě převážel 76 lidí včetně 23 dětí. Policie případ vyšetřuje a zjišťuje totožnost a státní příslušnost migrantů, zřejmě jsou to občané Pákistánu, Afghánistánu a Sýrie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na dálnici D5 na Tachovsku zadržela policie nákladní auto s běženci

Na dálnici D5 na Tachovsku zadržela policie nákladní auto s běženci | Zdroj: ČTK

„Policisté zastavili na dálnici D5 nákladní vozidlo a následně bylo zjištěno, že v kamionu se nachází několik desítek osob,“ řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Podle policie je kamion odstaven mimo dálnici a jeho řidiče i spolujezdce kriminalisté zadrželi pro podezření z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Jakmile je policie obviní, bude zvažovat návrh na jejich vzetí do vazby.

Cizinci převážení v autě jsou bez dokladů a policie zajišťuje tlumočníky, aby je mohla po zahájení správního řízení vyslechnout.

Francouzské Calais hlídá více policistů. Do Velké Británie se pokusilo dostat méně běženců

Číst článek

V zařízení pro zajištění cizinců v Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku je mezitím stále v pohotovosti policejní zásahová jednotka. Ve čtvrtek se totiž z tábora pokusilo uprchnout asi 50 až 60 uprchlíků.

Podle cizinecké policie chtějí, aby je někdo vyslechl a vysvětlil jim, proč tam jsou tak dlouho. Na dnešek je s nimi naplánována diskuse. V zařízení je teď asi 380 uprchlíků, dalších zhruba 120 je v Zastávce u Brna.

Migranti zadržení na dálnici D5 nastupují do přistaveného autobusu | Foto: ČTK

Jan Markup, Simona Bartošová, Petra Hosenseidlová, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme