Práci na léto studentům nabízí Úřad práce i město Plzeň

12. červen 2016

Prodavač, barman nebo doplňovač zboží - to jsou nejčastěji nabízené brigády pro studenty na Plzeňsku. Na shánění letní brigády je právě teď nejvyšší čas. Možnosti pro studenty má i plzeňský úřad práce nebo magistrát.

„Krátkodobé pracovní příležitosti jsou především do obchodů jako prodejci, pokladní, doplňovači zboží nebo také místa operátorů na linkách nebo práce na poštách. Často jsou krátkodobými pracovními příležitostmi vyplňovány mezery při dovolených," vysvětluje Magdalena Čadová z Úřadu práce v Plzni.

Brigády pro studenty nabízí každý rok také magistrát města Plzně. Většinou se jedná o výpomoc na různých akcích.

„Město Plzeň pro letošní léto připravuje projekt Olympijského parku Plzeň, kde se budou prezentovat plzeňské sportovní kluby, ale určitě bude zapotřebí i brigádníků," říká vedoucí Odboru prezentace a marketingu Jana Komišová.

Podle ní bude magistrát zveřejňovat podmínky v polovině června, zájemci mohou své životopisy posílat na odbor sportu Magistrátu města Plzně.

Výdělky se na brigádách pohybují zhruba od šedesáti do stodvaceti korun za hodinu. „Finanční ohodnocení pro studenty je tady více než nadstandardní," tvrdí manažer kavárny v Plzni u Mlýnské strouhy Václav Ondra. Podle něj je sehnat kvalitního studenta jako zaměstnance velice obtížné.

„Samozřejmě teprve začínáme hledat brigádníky na pozice barmana, pár lidí už máme, budeme rádi za jakoukoliv slušnou pracovní sílu, která se při této pozici osvědčí," dodává Ondra.

autor: kos
Spustit audio