Prázdniny přinášejí další výluky vlaků

6. červenec 2015

Cestující na Plzeňsku a Domažlicku se tento týden musejí obrnit trpělivostí, na železnici začínají další výluky.

Lidé, kteří cestují vlaky v Plzeňském kraji, by se tento týden měli připravit na komplikace. Výluky je čekají na trati z Plzně do Železné Rudy - Alžbětína mezi zastávkami Plzeň-Valcha a Přeštice.

Začátek výluky je 8. července v 8:00, skončí ve středu 22. července v 17:59. Všechny vlaky nahradí během té doby v úseku mezi zastávkami Plzeň-Valcha a Chlumčany u Dobřan náhradní autobusy. Od 13. do 16. července pak pojedou náhradní autobusy v úseku Plzeň-Valcha - Přeštice.

Během tohoto týdne cestující čekají také jednodenní výluky na trati Horažďovice předměstí - Domažlice. O víkendu 11. a 12. července od 8:30 do 9:20 se chystají výluky na úseku Horažďovice - Horažďovice předměstí. V sobotu 11. července je od 8:10 do 16:00 naplánovaná výluka i v úseku mezi stanicemi Domažlice a Kdyně. Také tyto vlaky dočasně nahradí autobusy.

Výluka pro osobní vlaky v úseku Plzeň hlavní nádraží - Třemošná zůstává i v tomto týdnu. Provoz je omezen kvůli probíhající přestavbě železniční stanice Plzeň-hlavní nádraží.

V úterý 7. července ve 14 hodin naopak končí výluka na trati Plzeň - Žatec v úseku mezi Žatcem a Žihlí.

Rychlíky z Plzně na Most budou jezdit bez omezení. Autobusy nahradí celkem šestnáct osobních vlaků mezi stanicemi Plzeň-hlavní nádraží a Třemošná, řídit se budou výlukovým jízdním řádem.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio