Prazdroj má nového ředitele

21. září 2017

Novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje je ode dneška padesátiletý Grant Liversage. Naposledy byl finančním ředitelem jihoafrických firem pivovarnické skupiny SABMiller. Pochází z jižní Afriky, kde vystudoval univerzitu.

Podle mluvčí největšího tuzemského pivovaru Jitky Němečkové přináší Grant Liversage do společnosti dlouholeté zkušenosti z vrcholového managementu a financí.

V roce 1997 začal pracovat pro jihoafrickou pivovarnickou společnost South African Breweries (později SABMiller) na pozici finančního ředitele pro Svazijsko. Přes různé pozice finančního managementu se vypracoval na výkonného ředitele ghanské pobočky společnosti Accra Brewery Limited. Později řídil Cervejas de Mozambique a v roce 2013 SABMiller India. Do Jižní Afriky se vrátil koncem roku 2014.

"Česká republika se může pyšnit dlouhou a bohatou pivovarnickou tradicí. Lidé, kteří se sem přistěhují z jiných zemí, se v této oblasti mohou jen učit," uvedl generální ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj a Pivovary Topvar Grant Liversage. Věří, že zúročí své obchodní zkušenosti. Po dobu své kariéry žil a pracoval v jižní Africe, Hongkongu, Svazijsku, Zambii, Ghaně, Mosambiku a Indii. Je ženatý a má dvě děti.

Plzeňský Prazdroj patří pod jednotku ABEL (Asahi Breweries Europe Ltd), která vznikla po letos dokončené akvizici pěti středoevropských pivovarů japonskou pivovarnickou skupinou ASAHI.

zdroj: ČTK
Spustit audio