Prezident Zeman dnes přijíždí do Plzeňského kraje. V regionu zůstane tři dny

24. leden 2017

Po necelém roce zavítá dnes do Plzeňského kraje prezident Miloš Zeman. Během následujících tří dnů navštíví hlava státu Třemošnou, Konstantinovy Lázně, Planou, Domažlice nebo Kdyni.

Od nástupu do funkce je to čtvrtá Zemanova návštěva v Plzeňském kraji. I tentokrát prezident navštíví jeden průmyslový podnik, setká s občany nebo podnikateli a bude besedovat se žáky a učiteli.

Prezident jezdí do krajů po celém Česku pravidelně každý rok. V tom Plzeňském byl naposledy od 8. do 10. února 2016. Přijíždí tedy po necelém roce od nástupu do funkce v roce 2013. V minulých třech letech ho vítal hejtman Václav Šlajs, tentokrát ho poprvé přivítá nový hejtman Josef Bernard.

Program prezidenta a jeho doprovodu je pestrý

V půl jedenácté přijede prezident se svou chotí ke krajskému úřadu ve Škoupově ulici. Tam se prezidentský pár setká s hejtmanem a paní Gabrielou Bernardovou, dále se zastupiteli Plzeňského kraje, představiteli krajských organizací a zaměstnanci krajského úřadu, ale i představiteli hospiců a domovů sociální péče. Na krajském úřadě se prezident podepíše do pamětní knihy a budou mu předány dary. Těmi by mělo být něco na sport, či ke čtení.

Odpoledne pojede Miloš Zeman do Škody JS, kde se potká s představiteli firmy, navštíví výrobní haly a ve tři odpoledne se setká se zaměstnanci. Poté jeho cesta míří do Třemošné, kde je na řadě setkání s vedením města a od půl páté bude před radnicí v Třemošné diskutovat s občany.

Ve středu dopoledne zavítá prezident do Plané na Tachovsku, kde kromě radnice navštíví i dětský domov Čtyřlístek, bude debatovat s dětmi i řediteli dětských domovů a setká se na náměstí s občany. Odpoledne pak stráví ve vesnici roku Plzeňského kraje, tedy v Konstantinových Lázních. Ve čtvrtek přivítají hlavu státu ve středním odborném učilišti v Domažlicích a odpoledne zakončí svou návštěvu ve Kdyni.

autor: lum
Spustit audio