Ranní bouřka vyřadila z provozu trolejbusy a tramvaje v Plzni. Blesk zasáhl rozvodnu elektřiny

Škodu za miliony korun způsobila ranní bouřka Plzeňským městským dopravním podnikům. Blesk udeřil do měnírny s rozvody elektřiny a vyřadil na desítky minut z provozu tramvaje a trolejbusy. Dočasně jezdily náhradní autobusy, ale kapacitně nestačily cestující pobrat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaj EVO1

Tramvaj EVO1 | Foto: Petr Kološ

Blesk zasáhl řídicí centrum měnírny v budově HYDRO na Denisově nábřeží v 6.10. Napájení všech trolejbusových a tramvajových linek vypadlo asi na 40 minut.

Podle hasičů shořela řídicí jednotka trolejí pro Plzeň. Předběžně odhadují, že škoda bude asi milion korun.

Tramvaje a trolejbusy nahradily autobusy. Kapacita autobusů však nestačila, protože touto dobou jezdí mnoho lidí do práce. Po dobu výpadku jezdily pouze ty trolejbusy, které mají alternativní pohon, a tudíž nepotřebují elektrické napájení.

„Automatické ovládání měnírny je v současné době mimo provoz, a obsluha je tedy zajišťována fyzicky,“ řekl mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků René Vávro. „V současné době pracujeme na odhadu škod, které se budou pohybovat v milionech korun."

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme