S aplikací Moje plzeňská jízdenka jezdíte levněji

16. říjen 2017

Koupit si jízdenku na městskou hromadnou dopravu pomocí aplikace v mobilu už není žádné sci-fi, ale realita v Plzni. Až do března navíc cestující, kteří takto v MHD zaplatí, mohou ušetřit.

Protože se jedná o novinku, mají Plzeňské městské dopravní podniky na jízdenky akci. Všechny jízdenky v hodnotě nad pět korun jsou zlevněné o pět korun. Například plnocenná 16korunová jízdenka na 30 minut stojí 11 korun, poloviční jízdenka za osm korun stojí tři koruny a tak dál. U polovičních jízdenek, které stojí pět korun a míň akce neplatí.

Postup instalace je jednoduchý. Prvním krokem je stažení aplikace Moje plzeňská jízdenka. Pro mobilní telefony s operačním systémem iOS je aplikace ke stažení na App Store. Pro telefony se systémem Android ji lze stáhnout pomocí aplikace Google Play.

Po stažení aplikace se zaregistrujete do systému a uložíte si digitální peněženku. V ní vytvoříte svůj profil a zadáte údaje z vaší bankovní karty. Je to stejné, jako když platíte kartou prostřednictvím chytrého mobilního telefonu. Vše se ověřuje bezpečnostní kódy, které přijdou do vašeho telefonu textovou zprávou.

Po otevření aplikace se cestujícímu nabídnou tři zásadní ikonky. Košík, tedy nabídka jednotlivých druhů jízdenek, pak zakoupené jízdenky, kde se zobrazí jízdenka, kterou jste si koupili a potom ověřování, které slouží jako potvrzení pro případnou kontrolu revizorem. Ukáže se QR kód, který si kontrolor načte do svého mobilu a hned vidí, že je všechno v pořádku. Zobrazení zakoupené jízdenky a časová platnost jízdenky nastane asi dvě minuty po nákupu, v aplikaci je vidět odpočítávání času počátku platnosti.

Akce platí do 31. března 2018.

autoři: kos , jik
Spustit audio