Semafory na největší karlovarské křižovatce vystřídali policisté. Řidiči zmatkují

20. duben 2017

Na křižovatce u Chebského mostu v Karlových Varech přestaly fungovat semafory. Začala jejich výměna, která potrvá deset dnů. Řízení provozu na nejrušnější křižovatce ve městě se proto ujali policisté. Jejich pokynům ale mnoho řidičů nerozumí, a tak vznikají nebezpečné situace a tvoří se kolony.

Semafory u bývalé Becherovky zhasly hned po ranní špičce. V květnu by již měly svítit nové. Podle vedení města je třeba světelné zařízení vyměnit, protože bylo příliš poruchové.

„Obzvlášť takzvané řadiče na těchto semaforech byly velmi poruchové, a tím pádem docházelo k častému přerušování provozu,“ říká mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Řídit dopravu na křižovatce začali po vypnutí semaforů policisté. Praxe ale ukazuje, že si mnoho řidičů s jejich gesty neporadí. Již necelé dvě hodiny po vypnutí semaforů došlo k první drobné nehodě.

Řidiči proto musí počítat se zdržením. Zpoždění mohou mít i některé spoje městské hromadné dopravy.

Dopravu v Karlových Varech navíc komplikuje i omezený provoz na městském průtahu. Probíhá tam oprava svodidel ve středovém pásu. Z tohoto důvodu je provoz v obou směrech sveden do jednoho jízdního pruhu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio