Sklárna Moser přilákala vloni rekordní počet návštěvníků

20. březen 2017

Proslulou sklárnu Moser v Karlových Varech navštívilo loni rekordních téměř 50 tisíc návštěvníků. Lákal je hlavně příběh českého křišťálu, jehož stošedesátiletou tradici a historii mapuje expozice sklářského muzea.

Návštěvníci si ale oblíbili také exkurze přímo ve sklářské huti, kde mohou sledovat ruční práci mistrů.

„Velmi nás těší množství návštěvníků, kteří k nám jezdí, aby se dozvěděli, kde a jak se vyrábí světoznámý český křišťál. Proto se pro ně snažíme stále zlepšovat zážitek, který z návštěvy sklárny mají,“ říká ředitel společnosti František Schneider.

„V našem muzeu se mohou lidé seznámit s celou bohatou historií výroby. Ale protože chceme, aby také zažili autentickou atmosféru sklářské hutě, mohou naživo sledovat ruční práci našich mistrů, kteří přeměňují žhavou masu skla v jedinečné výrobky. Skvělé také je, že se o sklářství zajímá čím dál víc mladých lidí,“ dodává Schneider.

Návštěvnost sklárny za posledních deset let vzrostla o více než trojnásobek. Muzeum Moser a prohlídka samotné sklářské hutě za provozu je tak jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Karlovarském kraji.

Na stoupající zájem o českou tradici sklářství tak firma zareagovala velkolepou výstavou pod názvem Příběh křišťálu Moser, která vznikla u příležitosti 160. výročí společnosti. Sbírka skvostů inspirovaných celou stošedesátiletou historií sklárny je v současnosti k vidění v pražském Obecním domě, a to do 22. března.

Muzeum Moser
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio