Sparta v Plzni chutná

13. říjen 2017

Po čtyřiceti letech se znovu vyrábí bonbony s logem fotbalové Sparty. Mají dvě ovocné příchutě a chutnají i mladým plzeňským fotbalistům.

Pražská Letná v neděli uvidí prvoligový šlágr mezi domácí Spartou a Viktorií Plzeň. Souboj dvou rivalů vyvolá pravidelně mezi fanoušky velké emoce a někdy nejen na tribunách. Třeba mladí plzeňští fotbalisté jsou v naprostém klidu. S chutí před naším mikrofonem spořádali celý pytlík bonbónů s logem pražské Sparty.

Do bonbónové Sparty se pustili mladí fotbalisté z Plzně Bolevce. Logo s velkým „S“ jim vůbec nevadilo.

Bonbóny s logem pražské Sparty se přitom vyráběly už před čtyřiceti lety. Tehdy s příchutí dýně a griotka. Dnes je to višeň a citron. V obchodech ale můžete narazit i na další fotbalové bonbóny. Třeba Slavie, Klokanky nebo Baníčky. Podle boleveckých fotbalistů by něco podobného měla mít i plzeňská Viktorie. Kluci by hlavně stáli o příchutě pomeranč, meloun, šmoulová nebo malina.

Nic se zkrátka nesmí brát až tak vážně. Až tedy budou v neděli mladí fotbalisté z Plzně Bolevce držet palce plzeňské Viktorii, klidně si u toho budou vychutnávat sparťanské bonbony. Dopředu už totiž ví, jak zápas skončí, Západočeši podle jejich tipů vyhrají 3:1.

autor: jnm
Spustit audio