Státní zástupkyně znovu otevírá případ bývalého klatovského primáře

Policie potvrdila, že se znovu bude zabývat případem primáře, který údajně v klatovské nemocnici týral dětské pacienty. Kauzu znovu otevřela státní zástupkyně. Lékař trpí bipolární poruchou. Veškerá podezření už dříve odmítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Klatovy

Nemocnice Klatovy | Foto: Jiří Kokoška

Lékaři teď opět hrozí trestní stíhání. Původně případ policie odložila s tím, že je bývalý primář psychicky nemocný.

Státní zástupkyně chce ale detailnější zkoumání a vše předala plzeňskému zastupitelství. Tamní kriminalisté případ znovu prověří.

„Krajský ředitel rozhodl o tom, že celou věc bude přebírat krajská kriminálka. Po seznámení se spisem budeme rozhodovat o dalším postupu,“ potvrzuje policejní mluvčí Martina Kohoutová.

O případném dalším vyšetřování rozhodnou krajští kriminalisté v nejbližších dnech.

Bývalý primář dětského oddělení klatovské nemocnice Jiří Havránek údajně týral dětské pacienty. Policie zaznamenala deset případů dětí ve věku do dvou let, kterým píchal velké dávky uklidňujících léků. Některé málem zemřely.

Havránek trpí bipolární afektivní poruchou, což je vážná duševní nemoc známá jako maniodepresivní psychóza. Podle České lékařské komory je ve vyhlášce mezi diagnózami, které vylučují výkon lékařského povolání.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme