Sušická nemocnice představila svůj plán dalšího rozvoje

12. leden 2018

Vedení nemocnice se chce zaměřit především na rozvoj interního oddělení, oddělení následné péče, rehabilitace a také otevřít víc ambulancí odborných lékařů. Kvůli nedostatku lékařů stále zůstává problémem nepřetržitá chirurgická ambulance, kterou ale město požaduje.

Podle ředitele nemocnice Jaroslava Kratochvíla tak bude rozhodující další jednání se zástupci města. „22. ledna proběhne jednání na zastupitelstvu, které určí, zda skončí ta doba nejistot. Naše plány jsou pokračovat v odděleních, které jsou rozjeté a přidat k tomu jednodenní chirurgii a ortopedii, a zaměřit se také na lůžkovou rehabilitaci. Vše je o jednáních s krajem, pojišťovnami i lékaři. Všichni ale hlavně čekají, jak to dopadne toho 22.,“ uvedl Kratochvíl.

Kvůli nedostatku lékařů společnosti Penta Hospitals od listopadu uzavřela lůžkovou část chirurgie a provoz ambulance omezila pouze na všední dny v čase od 7 do 15:30 hodin. Podle vedení společnosti se i přes jejich snahu a nadstandardní podmínky, které nemocnice nabízí, stále nedaří nové lékaře sehnat. Aktuálně jsou v nemocnici zaměstnáni pouze dva chirurgové.

Nepřetržitý provoz chirurgie je podmínkou

Město ale na obnovení nepřetržitého provozu chirurgické ambulance trvá, a to nejpozději od 1. února příštího roku. Zároveň požadují, aby Penta nejpozději od května uvedla do provozu i lůžkovou část chirurgie a to minimálně v jednodenním režimu.

Zástupci společnosti Penta Hospitals znovu uvedli, že chtějí v nemocnici zavést plánovanou operativu, to znamená jednodenní chirurgii, při které se budou v nemocni provádět pouze plánované výkony a nikoliv akutní. Jedním z důvodů je i to, že tento druh chirurgie nevyžaduje tolik lékařů na plný úvazek.

Znovu se o budoucnosti nemocnice bude jednat 22. ledna.

autoři: en , jik
Spustit audio