Tento týden čeká cestující v Plzeňském kraji několik železničních výluk

27. březen 2017

Až tři výluky Správy železniční a dopravní cesty omezí od dnešního dne železniční dopravu v Plzeňském kraji. České dráhy místo vlaků vypraví náhradní autobusovou dopravu.

První výluka se dotkne trati Rokycany - Nezvěstice. Autobusy nahradí vlaky mezi stanicemi Mirošov a Nezvěstice. Do zastávky Lipnice pojede zvláštní autobus ze stanice Mšeno. Plánovaná výluka kvůli opravám železniční trati potrvá až do pátku 7. dubna do 14 hodin.

Další omezení zasáhne trať Plzeň- Domažlice a to v úseku Nýřany - Stod. Potrvá opět od pondělí do pátku, vždy od 10:15 do 14:30 hodin. Místo expresních vlaků pojedou náhradní autobusy po dvou trasách.

První z Rokycan přímo do Domažlic mimo Plzeň. Pokračovat bude do stanice Furt im Wald, kde je možné přestoupit na vlak, který pokračuje dál do Německa. Druhá trasa autobusu je z Plzně, ale s dřívějším odjezdem, a není tedy možný přestup ze spojů jedoucích z Prahy nebo do Prahy.

Výluky platí pro osobní i spěšné vlaky

V případě osobních vlaků pojedou autobusy po dvou trasách. První spojení Plzeň - Stod nebude ale obsluhovat stanice Vejprnice, Tlučná a Nýřany. Další náhradní autobusy pojedou mezi stanicemi Vejprnice a Stod.

Omezení ještě čeká na cestující z Prahy do Chebu a to mezi stanicemi Pňovany - Mariánské Lázně. Dobrou zprávou je, že potrvá pouze dnes a to od 8 do 18 hodin.

Rychlíky a spěšné vlaky budou opět nahrazeny autobusy. Místo expresních vlaků a rychlíků pojedou autobusy z Plzně do Plané u Mariánských Lázní. V případě spěšných vlaků pojedou náhradní autobusy do Plané u Mariánských Lázní až z Pňovan.

autor: jnm
Spustit audio