Totální chaos, kočkopes. Straka nevěděl, jestli má nad plzeňskými hokejisty plakat, nebo se smát

Legenda plzeňského hokeje Martin Straka má na čele zase o pár vrásek navíc. Majitel a generální manažer klubu v jedné osobě se stal po nepovedeném vstupu do sezony také dočasným trenérem Západočechů. Ovšem jeho premiéra na lavičce předposledního celku tabulky předčila i ta nejčernější Strakova očekávání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Straka na střídačce Plzně

Martin Straka na střídačce Plzně | Zdroj: ČTK

„Je to zatím smutný. Myslel jsem si, že tam bude aspoň nějaká kombinace, že bude na čem se chytit. Hráli jsme jen prvních deset minut a pak se to úplně rozpadlo,“ litoval Martin Straka.

Těmito slovy se nesnažil vyburcovat své hráče k lepšímu výkonu. Po porážce 1:4 pouze konstatoval, jak viděl své svěřence ve Vítkovicích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme slaboučcí v osobních soubojích, nemáme na ně sílu, vyčetl trenér hokejistů Plzně po prohře 1:4 ve Vítkovicích

„Není to zatím nic pozitivního. Byl to totální chaos, nějaký kočkopes. Jsme slaboučcí v osobních soubojích, které jsou základem hokeje. Nemáme na ně sílu, nedokážeme nikoho zastavit,“ přiznal Straka.

Chvílemi to dokonce vypadalo tak, že ani sám olympijský vítěz z Nagana nevěděl, jestli se má nad představením svých hráčů smát, anebo brečet. „Mně jich bylo potom líto. Teď se tomu směju, ale ono to úplně směšný není. Jsme v těžké situaci,“ uvědomil si plzeňský kouč.

Samotní hráči ovšem příchod nejrespektovanější osobnosti plzeňského hokeje na lavičku přivítali. „Má ohromný respekt, když dokázal, co dokázal – pokud se nepletu, tak v Plzni pomalu zachraňoval hokej. A kvůli takovým lidem se bojuje, abychom výkon zvedli,“ vysvětlil gólman Alexandr Hylák.

Sérii devíti zápasů bez výhry za plný počet bodů vnímá jen jako výsledkovou krizi. Tu skutečnou, existenční, totiž zažil plzeňský brankář nedávno ve Slavii. A s tou se prý sportovní krize v Plzni nedá srovnávat.

Radim Sajbot, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme