Touškovská ulice U Špejcharu bude brzy bezpečnější

22. srpen 2015

Z nejstarší ulice ve Městě Touškově se po rekonstrukci stane pěší zóna. Úprava nabídne větší bezpečí školákům.

Ve Městě Touškově na Plzeňsku finišuje oprava nejstarší ulice U Špejcharu. Cesta vedoucí z parku na náměstí byla dříve hliněná a její stav dlouhodobě trápil místní radnici. Po rekonstrukci tam město zakáže průjezd aut a přetvoří ji na pěší zónu.

„Ulice je součástí památkové zóny našeho města, bude vydlážděna žulovými kostkami, rozšíříme i veřejné osvětlení a bude sloužit především pro bezpečnou chůzi našich dětí při cestě do školy," popsala záměr starostka Iveta Zajíčková.

Děti už tak nemusejí chodit podél rušné hlavní silnice, město tím navíc také vylepšilo památkovou zónu. Zhruba 400 metrů dlouhá žulou dlážděná ulice totiž zapadne do koloritu památkové zóny v centru.

Město Touškov chce pokračovat v rekonstrukcích dalších silnic i příští rok, tentokrát už ale mimo centrum. Radnice hospodaří s ročním rozpočtem kolem 30 milionů korun, pětina z toho jde právě na rozvoj.

Oprava ulicie U Špejcharu ve Městě Touškově by měla skončit do konce srpna. Akce za 5 milionů korun je největší investicí města v letošním roce a radnice ji celou zaplatí ze svého rozpočtu.

autor: mkl
Spustit audio