Tradiční Karlovarská veterán rallye nabídne i letos technické unikáty

30. červenec 2015

Setkání majitelů a příznivců historických aut a motorek se tentokrát koná pod názvem Karlovarská Sanssouci veterán rallye. Pořadateli soutěže jsou členové karlovarského veterán klubu, kteří pro účastníky připravili zajímavou trasu, projíždějící celým regionem.

V jejím průběhu budou posádky plnit přesně stanovené úkoly. Soutěží se samozřejmě o hodnotné ceny. Kromě jiného o lázeňské wellnes pobyty.

Akce si klade za cíl ukázat účastníkům rallye zábavnou formou krásy Karlovarského kraje. Obyvatelům regionu se zároveň představí technické unikáty motoristické historie.


Přijďte navštívit 1. srpna stánek Českého rozhlasu Plzeň v prostoru cíle, na hlavní třídě ve Františkových Lázních.

Ani letos na startovní soupisce nechybí skalní účastnice soutěže Libuše Šulcová, která přijede s motocyklem BSA E28 BAF z roku 1928. Nejstarším vozidlem bude Buick Touring II Phaeton z roku 1918 majitele pana Josefa Mrázka. Jako každoročně nebudou na trati soutěže chybět stařičké Tatry, Pragovky, Škodovky, ale také Chryslery, Fordy anebo Jaguary.

Start soutěže se odehraje v sobotu 1. srpna v 9:00 u bývalé Slavie v Karlových Varech Drahovicích. Posádky pak pojedou po stanovené trase do Chodova, Sokolova a Kynšperku nad Ohří až do Františkových Lázní.

Ve Františkových Lázních bude pro veřejnost připravena výstava všech strojů na hlavní Františkolázeňské třídě. Od 15:30 následuje jízda elegance. Historická vozidla se lidem představí i v neděli. Od 10:00 na náměstí v Lokti nad Ohří.

Program veteran rallye
autor: zdt
Spustit audio