Tramvaje znovu projedou centrem Plzně 24. listopadu

Už čtvrtý měsíc klopýtají Plzeňané přes rozkopané centrum města. Opravuje se hned několik ulic najednou a k tomu ještě tramvajová trať. Rekonstrukce jdou pomalu do finále a v listopadu se tramvaje vrátí na původní trasy. Předcházet tomu bude poslední velká výluka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaj v Plzni

Tramvaj v Plzni | Foto: Monika Červená | Zdroj: Český rozhlas

„Kšefty jsou na nic, snížily se nám tržby. Stále čekám na snížení nájmu, jestli mi město vyhoví. To je jediné, co by mi v tuto chvíli pomohlo,“ říká Ladislava Sládková, majitelka květinářství v Pražské ulici. Mnozí obchodníci na léto své krámky zavřeli.

„Bloudila jsem, musela jsem objíždět,“netěší rekonstrukce Věru Pourovou z jižních Čech, která jezdí do Plzně pravidelně každý měsíc. Mnozí další si ale uvědomují, že opravy jsou nutné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více o posledním měsíci rekonstrukcí v centru Plzně zjistila reportérka ČRo Jana Kosová

„Rekonstrukce ulic v okolí Náměstí Republiky probíhají podle plánu. Pražská ulice by měla být v provozu do konce měsíce. V provozu už je Dominikánská ulice,“ informuje David Malán z magistrátního odboru investic.

Komunikace v Riegrově ulici je hotová. „Budou se dodlažďovat chodníky, které by měly být dokončené do konce roku, dlažba je na skladě. Mělo by být zahájeno dodlažďování úseku mezi Bezručovou a Prešovskou ulicí,“ dodává David Malán

Pokládání teplovodu mezi Bezručovou a Sedláčkovou ulicí by mělo být dokončeno 8. listopadu.

Návratu travmají bude předcházet velká výluka

24. listopadu se do původního provozu vrátí všechny tramvajové linky. Souvisí s tím ale velká výluka, která potrvá od 15. do 23. listopadu. Kompletně bude uzavřená trať linky 1 a 2 a tramvaje budou jezdit ve směru ze Slovan a Světovaru jen k hlavnímu vlakovému nádraží.

„Je zapotřebí provést přepojení u bývalého kina Hvězda, kde se budou měnit výhybku. Po dobu jednoho týdne přes náměstí nebude jezdit nic a vznikne náhradní autobusová doprava,“ seznamuje se plány rekonstrukce David Malán.

I po rekonstrukci je třeba počítat s tím, že zatím nebudou fungovat zastávky na Anglickém nábřeží. Před jejich stavbou je potřeba demontovat provizorní kolej. Rekonstrukce u Zvonu budou kompletně hotové příští rok v dubnu.

Jana Kosová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme