Turistická hra i s odměnou. Domažlicko láká na památky a zajímavosti

30. duben 2016

Obce na Domažlicku už v neděli spustí hru Domažlicko s mobilem v kapse. Do regionu chtějí přilákat turisty. Návštěvníkům stačí mít s sebou mobil.

Letošní ročník turistické hry je zaměřený na rozhledny a vyhlídky. Do hry je zapojeno 41 turisticky zajímavých míst. „K tomu, aby se stal návštěvník výhercem, potřebuje obejít 15 stanovišť. Praktickou malou odměnu si vyzvedne na jakémkoliv z infocenter na Domažlicku,“ říká Jana Jankovcová, vedoucí Městského informačního centra v Domažlicích.


Druhý ročník turistické hry Svazku obcí Domažlicko bude letos trvat od 1. května do konce října. Více informací, včetně seznamu zapojených, turisticky zajímavých míst, lze získat na stránkách Svazek Domažlicko.

Ve hře, určené především pro rodiny s dětmi, návštěvníci sbírají QR kódy, které si načtou do mobilu. Jsou umístěné na naučných tabulích stanovišť. „Po načtení se nám objeví informace o hře, o místě, na kterém se návštěvník nachází, jeho historii i fotogalerii. A pod tím se objeví deset nejbližších atraktivit,“ vysvětluje Jankovcová. Hra tak turisty zavede na zajímavá místa, například k vyhlídkovému místu na Vavřinečku u Domažlic nebo do vojenského bunkru u Holýšova. Načtením patnáctého kódu přijde hráči automaticky na email potvrzení o výhře. Tu je možné získat na jednom ze zapojených infocenter v Domažlicích, Horšovském Týnu, Kdyni, Poběžovicích, Bělé nad Radbuzou, Klenčí pod Čerchovem, Holýšově.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio