V blízkosti Plzně vyroste šestý hypermarket

22. červenec 2005

Plzeňští radní dnes schválili, že pronajmou pozemek na stavbu hypermarketu Globus, který vznikne v příštím roce za Plzní ve směru na Karlovy Vary. Nové nákupní centrum bude obsahovat hypermarket s potravinářským a průmyslovým zbožím, čerpací stanici a myčku osobních automobilů.


Investor nyní začíná vykupovat pozemky od desítek soukromých vlastníků na území Chotíkova. O podobě a velikosti hypermarketu Globus bude rozhodovat výhradně stavební úřad Města Touškov, který územní rozhodnutí na stavbu již vydal začátkem minulého měsíce. Po kolaudaci obchodního centra Plzeň pětisetmetrový pozemek Globusu prodá.

Součástí dohody plzeňského magistrátu s investorem je společná investice do rozšíření silnic Studentská, Gerská, kde mají vzniknout nové zastávky MHD.

Po loňské dostavbě hypermarketů Olympia a Interspar už plzeňská radnice povoluje pouze menší prodejny s plochou do 3000 metrů čtverečních. Podle analýzy se do roku 2010 zvýší v Plzni plocha maloobchodní sítě ze současných téměř 200.000 m2 o pětinu. Zatímco nyní připadá na jednoho Plzeňana 1,15 m2 prodejní plochy, o pět let později to má být 1,43 m2.
Spustit audio