V chebské Kamenné ulici auta oběma směry jezdit nebudou

23. březen 2017

V Kamenné ulici v Chebu budou nadále jezdit auta jen jedním směrem. Po protestech obyvatel město rozhodlo, že záměr na zavedení obousměrného provozu v ulici odloží. Plánuje ale drobnější úpravy na křižovatce se Smetanovou ulicí.

„Jednalo by se například o křižovatku na konci Kamenné ulice, která je široká a nebezpečná. Nemělo by jít ani tak o stavební úpravy jako spíš změnu dopravního značení," říká místostarosta Pavel Hojda.

Obousměrné zprůjezdnění Kamenné ulice bylo jedním z námětů, který řeší generel dopravy, zadaný chebskou radnicí. Hotový měl být na konci léta. „Původně jsme chtěli mít generel hotový dříve, ale musíme počkat, než se dokončí rekonstrukce Jateční ulice, která mění dopravní situaci v centru," uvedl místostarosta Zdeněk Hrkal.

Záměr pustit do úzké jednosměrné Kamenné ulice auta i ve směru od řeky vycházel z potřeby zjednodušit vjezd na náměstí. Podle bývalého starosty Petra Navrátila turisté, kteří nemají navigaci, jen obtížně hledají, jak se na historické náměstí dostat.

Oponenti ale argumentují například tím, že dostat turisty na náměstí je třeba, ale ne auty. Zastupitelé tak nakonec rozhodli, že automobilový provoz v Kamenné ulici zůstane jednosměrný. Jednat se ale bude o možnosti přivést do Kamenné ulice cyklisty z cyklostezky, která vede kolem Ohře.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio