V Karlových Varech probíhá festival lázeňství Spa Live 2005

V Karlových Varech, v historickém areálu Císařských lázní, se dnes a zítra (5. a 6. 4.) koná festival lázeňství SPA LIFE 2005. Program prezentující možnosti českých lázeňských měst má oslovit zejména lázeňské lékaře, cestovní kanceláře a publicisty. Karlovarský lázeňský festival se chce stát novým diskusním fórem na téma lázeňství a cestovní ruch. Na rozdíl od některých úzce specializovaných akcí by se měl mnohem více zaměřit na laickou veřejnost. Pořadatelé připravili řadu přednášek například na téma samofinancování lázeňských pobytů nebo spolupráce mezi českými a německými lázněmi.

Festival Spalife tematicky naváže na loňský nultý ročník, který měl ukázat, jestli bude o akci tohoto typu zájem. Podle Jaroslava Doliny z pořádající agentury Spalife, by měly mít Karlovy Vary jako největší české lázně svou pravidelnou konferenci zaměřenou na lázeňství ve vztahu k cestovnímu ruchu. Kdysi se tu konal Salón lázeňství, který ale v posledních letech putuje po různých místech České republiky. Balneologové, pracovníci cestovních kanceláři i hoteliéři mají přitom zájem scházet se pravidelně v Karlových Varech.

Lázeňská péče

Pod názvem Spalife by se nemělo skrývat pouze diskusní fórum o lázeňství a cestovním ruchu, ale je to současně označení pro vznikající Lázeňský informační a poradenský servis. Jeho součástí by měl být také časopis o balneologii, webové stránky a interaktivní CD-ROM. Nyní je už finančně zajištěno pořádání diskusního fóra, které si vyžádá náklady kolem 700.000 korun.

Lázeňská péče
autor: zdt
Spustit audio