V pátek v Plzni startuje Sportmánie 2017

16. srpen 2017

Plzeňský Olympijský park slavil přesně před rokem velký úspěch. Vyzkoušet si jednu z mnoha disciplín přišlo do areálu za obchodním domem Plaza přes 100 000 lidí. Více než tisícovka dětí se pak přihlásila do některého ze sportovních klubů, které se v Olympijském parku prezentovaly. Pokračováním Olympijského parku je letošní Sportmánie Plzeň 2017.

„Oproti loňskému roku jsme rozšířili sportoviště. Letos se představí přes 60 sportovních klubů. Určitě budeme navazovat na úspěšné projekty, jako bylo ranní cvičení, autogramiády a podobně,“ řekl sportovní metodik plzeňského magistrátu Filip Marin. Podle něj má být Sportmánie 2017 ještě bohatší a pestřejší. Užít si mají především děti a to hlavně ty, které se nebojí menších adrenalinových zážitků.

„Nabídneme lezení a slaňování, dále tam bude nataženo několik slackline, u kterých budou dětem pomáhat zkušení instruktoři, kteří jim ukáží, jak se tam udržet,“ doplňuje garant adrenalinových, především lezeckých sportů - plzeňský cestovatel a horolezec Jan Trávníček. V loňském olympijském parku byly nejoblíbenější mezi dětmi a zároveň nejotravnější mezi dospělými, to kvůli velkým a nekonečným frontám trampolíny. A podobný zájem očekává Jan Trávníček i letos.

Poslechněte si: Filip Marian a Jan Trávníček informují o letošní letní Sportmanii

„Navýšili jsme kapacitu a nově bude plocha 25 x 15 metrů. Celé to zrychlíme tím, že se účastníci nebudou muset přivazovat. Tím získají dostatek prostoru kolem sebe a například sourozenci nebo kamarádi budou moct skákat spolu. Samozřejmě je to omezené tím, že nebudou skákat do pěti metrů, ale třeba jen do čtyř,“ doplnil Trávníček.

Více než padesátka sportovišť bude rozdělena do deseti částí - vodní svět, lezecké a lanové centrum, fit park, sporty pro handicapované, střelecké sporty, kolektivní, pálky a rakety, atletika, kolové sporty a chybět nebudou ani sporty bojové. Součásti Sportmánie bude i seriál přednášek a autogramiád zajímavých osobností.

Sportmánie nabídne nejen sportovní zážitky, ale i setkání se zajímavými sportovci

„Přijde Martin Straka, Pavel Horváth, plzeňské sportovní legendy. Adam Ondra, který je ambasadorem celé akce a aktuálně patří mezi nejlepší v horském lezení. Dále Marian Jelínek, Jakub Jeřábek, biatlonová reprezentace v zastoupení Veroniky Vítkové a mnoho dalších,“ říká metodik plzeňského magistrátu Filip Marian. Ten zároveň zve všechny na slavnostní start plzeňské Sportmánie.

„Vše bude probíhat v adrenalinovém stylu. Uskuteční se slanění osobností a politiků. Návštěvníci uvidí slack show, kterou předvedou chlapci, jenž byli v soutěži Československo má talent. Úplně nejzajímavější pro diváky bude jistě Highline v podání Anny Kuchařové, která zhruba ve výšce 25-30 metrů projde nad hlavami diváků. Vše zakončí vystoupení skupiny Support Lesbiens,“dodal Filip Marina.

Letošní plzeňská Sportmánie začne za obchodním domem Plaza v pátek ve 20 hodin. Ve všední den se bude areál Sportmánie otevírat od 13 do 22 a o víkendu od 10 do 22 hodin. Ranní cvičení začne ve všední den v 7 a o víkendu v 8 hodin. Slavnostní zakončení se uskuteční v neděli 27. srpna ve 20 hodin. Vstup na všechny akce Sportmánie je zdarma.

Mapa areálu Letní Sportmánie Plzeň 2017
autoři: jnm , jik
Spustit audio