V Plzni Bolevci vznikl nový domov pro seniory

23. červenec 2012

Nový domov pro seniory začal fungovat v Sokolovské ulici v Plzni Bolevci. Nabízí ubytování a služby pro 52 klientů, kteří potřebují pravidelnou pomoc. Tu zajišťují sociální pracovníci a zdravotní sestry. Náklady na stavbu a vybavení domova Senior Residence Terasy byly 63 milionů korun. Projekt podpořila Evropská unie. Domov vznikl na místě bývalé největší plzeňské školky.

Ubytování je převážně ve velkých dvoulůžkových pokojích s možností vytvoření soukromí pro každého obyvatele, s předsíní a s vlastním sociálním zařízením, čtyři pokoje jsou jednolůžkové, tři pokoje jsou pro vozíčkáře. Všechny jsou vybaveny nábytkem, polohovacími lůžky. Na každém pokoje je lednička, telefon, televize a připojení k internetu.

Domov je umístěn ve vzrostlé zahradě v klidné části Plzně. Poskytuje celodenní stravu, má modení koupelnu s vanou pro vozíčkáře, sprchovací box pro ležící klienty a vanu s hydromasáží, klubovny pro zájmovou, sociálně terapeutickou činnost, dvě počítačová pracoviště s internetem. V domově je zajištěna nepřetržitá služba odborného personálu. Pravidelně tam dochází praktický lékař a internista, ve stejném areálu je zubní a oční lékař, smluvně je zajištěn dohled i ostatních odborných lékařů.

Masážní vana v novém domově pro seniory v Plzni Bolevci

Domov poskytuje sociální služby mobilním i imobilním seniorům, kteří potřebují pomoc z důvodu věku nebo trvale nepříznivého zdravotního stavu, jsou osamělí nebo rodinná péče nedokáže jejich potřeby zabezpečit. Služba ale není určená seniorům, jejichž zdravotní stav vyžaduje hospitalizaci nebo přímou odbornou lékařskou péči.

autor: lum
Spustit audio