V Plzni chceme hrát aktivně, říká hradecký trenér Pilný před pohárovou odvetou

19. listopad 2014

Fotbalisté Hradce Králové mají tento týden nabitý program. Už dnes je čeká odveta osmifinále domácího poháru a v neděli důležité ligové utkání na půdě Slavie. Úvodní pohárový zápas s Plzní „Votroci“ doma prohráli 1:2, a pokud chtějí pomýšlet na postup do čtvrtfinále, potřebují na západě Čech zvítězit. To si velmi dobře uvědomuje i hradecký trenér Bohuslav Pilný.

S jakými ambicemi budete odjíždět do Plzně?

Jestli chceme přemýšlet o potupu, tak musíme dát Plzni dva góly a žádný nedostat, nebo dovést zápas do prodloužení. Je to velice složité, ale předem se nevzdáváme. Pojedeme tam odvetu odehrát co nejlépe, pojmeme to jako přípravu na zápas v Edenu se Slavií.

Dají se tedy stejně jako v úvodním duelu očekávat změny v sestavě? Doma jste dal šanci hráčům z širšího kádru.

Sestava bude jiná už jenom kvůli tomu, že máme pryč kluky, kteří byli povoláni do reprezentace, někteří měli zdravotní problémy.

Jak to aktuálně vypadá s marodkou?

Problémy měli Mareš, Kotiš a Prokeš, určité problémy měl i Šultes, který ale o víkendu hrál za Převýšov. Nějaké šrámy jsme měly, ale dalo se to do kupy, takže proti Slavii budeme mít z čeho vybírat. Do Plzně ještě pojede zúžený tým.

Jak hradečtí fotbalisté strávili reprezentační přestávku?

Ve středu, čtvrtek a pátek jsme trénovali dvoufázově, pro kluky to bylo náročnější. Víkend byl záměrně volný, chtěl jsem, aby si hráči odpočinuli fyzicky i psychicky. Od pondělí se připravujeme na tenhle týden, kvůli dvěma utkáním toho už moc nenatrénujeme.

Čtěte také

V duelu proti Liberci jste remízou přerušili špatnou výsledkovou sérii. Zvedlo to hráčům alespoň trochu náladu?

To bych ani neřekl, zápas jsme všichni chtěli vyhrát. Byli jsme zklamní, ale v naší situaci hledáme pozitiva, díky remíze jsme po delší době získali ligový bod. Že by nám to ale výrazně zvedlo náladu, to se říct nedá.

Po poháru vás čeká zápas na Slavii. Může případný solidní výkon v Plzni hráčům po psychické stránce pomoct?

Může je ovlivnit, každý povedený zápas zvyšuje týmu sebevědomí. Budeme chtít v Plzni hrát aktivně, a kdyby se nám podařilo dát víc než jeden gól, tak by to mužstvu psychicky pomohlo. Skórovat proti Plzni i ve druhém zápase by bylo hodně povedené, Viktoria tolik neinkasuje. Vydařený zápas s takovým soupeřem by nám mohl pomoct.

Spustit audio