V Plzni dnes podruhé otevírá univerzitní kavárna

25. září 2017

Ode dneška bude v Plzni univerzitní kavárna. Na rohu Sedláčkovy a Riegrovy ulice, tedy nedaleko náměstí Republiky, ji otevře Západočeská univerzita. Kavárna bude sloužit nejen studentům nebo učitelům, ale i široké veřejnosti.

Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní kavárnu Íčko na rohu Sedláčkovy a Riegrovy ulice již jednou otevřela. Bylo to před více než třemi roky v květnu 2014. Měla to být literární kavárna s prostorem pro filmový klub, autorská čtení a besedy. Jenže plán se úplně nepodařilo naplnit. Kavárna měnila provozovatele a letos v květnu skončila.

Dnes kavárna otevírá znovu. Tentokrát ale v režii učitelů a studentů, kteří už v Plzni podobnou kavárnu provozují. Nyní se uvidí, zda místnosti s prosklenými stěnami na rohu Sedláčkovy a Riegrovi ulice bude mít úspěch. Kavárna by neměla nijak měnit svůj účel, jiná ale přece jen trochu bude. Dostane jméno Družba a tomu prý bude odpovídat i vybavení, v kavárně mají být různé univerzitní akce, přednášky nebo setkání. Kavárna chce také více spolupracovat s vedlejší univerzitní galerií a sousední univerzitní klubovnou.

Dnes v poledne univerzita při tiskové konferenci kavárnu představí novinářům, od 19 hodin bude následovat večírek pro studenty. Potom by měla být kavárna přístupná všem zájemcům.

autoři: lum , jik
Spustit audio