V Plzni roste Olympijský park. Město očekává 80 tisíc návštěvníků

29. červenec 2016

Západočeská metropole otevře svůj Olympijský park Plzeň slavnostním programem 5. srpna. Lidem se při zahájení, jež začne ve 20 hodin, představí sportovní kluby, uskuteční se brazilská show a nebude chybět ohňostroj, který odstartuje přímý přenos zahajovacího ceremoniálu z brazilského Rio de Janeiro v přední části areálu za OC Plzeň Plaza nazvané Fan zóna.

Ve Fan zóně budou moci návštěvníci na velkoplošné obrazovce po celou dobu konání olympiády sledovat olympijské dění a fandit českým sportovcům. Část za řekou Mží pak nabídne rodinný program a možnost zasportovat si v jedenácti sektorech rozdělených do 60 sportovních odvětví.

Nebude chybět wakeboardová dráha s překážkou, jízda na koních, streetbalová aréna nebo akrobatické trampolíny. Bude se hrát kolová, golf, lacros, tenis badminton, beachvolejbal. Lidé si vyzkouší vzpírání, letní biatlon, triatlon, softball, šerm, kanoistiku, box, házenou či judo a aikido.

„Olympijský park Plzeň je naším dosud největším sportovním projektem. I vzhledem k tomu, že do něj bude vstup zdarma, předpokládáme návštěvnost za 17 dnů konání olympiády kolem 80 tisíc lidí. Oslovit se snažíme nejen Plzeňany, ale i další obyvatele regionu a ostatních krajů,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Doprovodný program Olympijského parku Plzeň 2016

Připraven je také projekt Vstávej s Olympijským parkem Plzeň, kdy si může široká veřejnost zdarma pod vedením odborných lektorů každý den zacvičit ve dvou 50minutových blocích, a to ve všední dny od 7 a od 8 hodin, o víkendu od 8 a od 9 hodin. Cvičení bude v prostoru amfiteátru OC Plzeň Plaza.

Chystá se i bohatý doprovodný program plný muziky, divadla, filmu, žonglování nebo tance, ale také autogramiád. V Olympijském parku Plzeň postupně vystoupí Bára Zemanová, Adam Mišík, Semtex nebo O5&Radeček.

Město Plzeň vložilo do rozpočtu Olympijského parku částku necelé čtyři miliony korun na technické a organizační zajištění, doprovodný program, marketing a částku 3,25 milionu korun do zajištění sportovního programu a přímých dotací do sportovních klubů. Projekt podpořil také Plzeňský kraj, poskytne částku jeden milion korun a sponzoři zatím dali 450 tisíc korun.

Západočeská metropole otevře svůj Olympijský park Plzeň
autor: iko
Spustit audio