V Plzni U Branky začal tradiční prodej svařeného vína na podporu péče o nevidomé a slabozraké

18. prosinec 2014

Každý rok láká Plzeňany ke krátkému předvánočnímu zastavení stánek s prodejem svařeného vína U Branky. Nechybí ani letos. Plzeňský Lions Club začal s prodejem svařeného vína ve středu a výtěžek, stejně jako v minulých letech, půjde na pomoc nevidomým a slabozrakým lidem.

Svařené víno nabídnou členové Lions Clubu už popatnácté. Zájem je každý rok veliký, jen v loňském roce se podařilo prodejem svařeného vína získat 55 tisíc korun. Letos, stejně jako loni, je připraveno celkem 800 litrů svařáku z moravského vína.

„Prodej předvánočního svařeného vína je opět víno z Moravy od pana Michlovského. Cena zůstává stejná - 30 korun za jeden kelímek, tedy 2 dcl," zve na prodej předvánočního svařeného vína za Lions Club Plzeň City František Lošan. V pátek a v sobotu čeká navíc návštěvníky stánku i doprovodný program.

„V pátek od 15 hodin bude vyhrávat skupina hudebníků pana Oty Hellera vánoční koledy, to už je také tradice. Letos se přidá i dámský klub LC Bohemia, který bude nabízet ochutnávku sladkého vánočního cukroví, a to v sobotu," dodává Lošan.

Svařené víno můžete zakoupit každý den od 9 do 19 hodin. Výtěžek z charitativního prodeje předají zástupci Lions Clubu organizaci Tyfloservis, která pomáhá nevidomým a slabozrakým lidem.

autor: čer
Spustit audio