V Seneckém rybníku se budou prohánět vodní pólisti

24. říjen 2017

Jeden z oblíbených rybníků Bolevecké rybniční soustavy v Plzni, Senecký rybník, se zbavuje bahna a zároveň v něm vyrostlo unikátní hřiště pro vodní pólo. Pro Klub vodních sportů ho nechalo postavit město za víc než čtyři miliony korun.

Hned po odbahnění, které by mělo skončit nejdéle v dubnu, se začne rybník napouštět, aby se v něm dalo už v příští sezoně koupat a hrát. „Po vyvezení bahna, kterého je asi 10 tisíc kubíků, bude rybník hlubší a to hlavně v části u výpusti. Rybník má pískové podloží a proto je tu tak pěkná voda. Nově postavené betonové molo mi tu nevadí, bude sloužit i k jiné rekreaci. Myslím, že je to v pořádku, jak se to postavilo,“ řekl Jaroslav Frydrýn ze Správy veřejného statku města Plzně.

Senecký rybník v Plzni prochází kompletním odbahněním

Nově vzniklé hřiště na vodní pólo je prostor, který ohraničuje ze tří stran betonové molo. Hřiště bude mít několik možných využití. Díky mezinárodním parametrům se tam můžou odehrávat turnaje i ligová utkání. Podle předsedy Klubu vodních sportů Plzeň Romana Šolce by chtěl klub zvát na soustředění kluby a družstva z celé republiky, se kterými by plzeňští pólisti, hlavně děti, mohly měřit svoje síly. Roman Šolc by rád k tomuto sportu přilákal i děti z řad veřejnosti.

Jen tak si přijít a zaházet si na branku

„Tak jako si děti můžou jít ven zahrát fotbal, tak bych rád, aby si sem mohly děti přijít zaplavat a zaházet na branku,“ uvedl Radek Šolc s tím, že doufá, že atraktivně umístěné hřiště přitáhne k vodnímu pólu nové talenty, kteří rozšíří řady členů. Těch je v současnosti zhruba 60. „Vodní pólo je na jihu tolik populární právě proto, že se dá hrát neomezeně a dá se hrát venku. Je to vlastně takový ideální doplněk letní plážové aktivity. Pro některé děti by to mohlo být ideální využití volného času. Třeba je to začne potom bavit a budou chtít tento sport hrát naplno,“ doplnil Šolc.

Jeho součástí bude unikátní hřiště pro vodní pólo

Klub vodních sportů teď shání ještě finance na vylepšení klubovny, která je na břehu Seneckého rybníka, aby v ní mohl ubytovávat kluby, co přijedou na letní soustředění.

autoři: kos , jik
Spustit audio