V Sušici začíná pravidelný cyklus cestovatelských přednášek

19. září 2017

Madeira, střední Asie nebo Sumatra. Tyto země přiblíží posluchačům v Sušici několik cestovatelů. Právě dnes tam totiž začíná cyklus cestovatelských přednášek.

Cestovatelské přednášky patří do dramaturgického plánu sušického kulturního centra už čtyři roky a podle organizátorů se těší velké návštěvnosti. Cyklus proto pokračuje i letos, o svých zážitcích z cest budou tentokrát vyprávět nejen ti, kteří se už osvědčili v minulých letech, ale přijdou i zcela noví přednášející.

„Vždycky začínáme v září a snažíme se minimálně asi jednou za měsíc vždycky mít jednu tu cestovatelskou přednášku. Už si to našlo svoje publikum a myslím si, že je to hezké. Pokud ti lidi nemají možnost vyrazit sami, tak můžou aspoň s cestovatelem v podstatě nahlédnout do charakteru té země," vysvětlil ředitel sušického kulturního centra Karel Sedlecký.

Jediné, co musí přednášející cestovatelé dodržet, je, aby mluvili o zemi, o které ještě nikdy přednáška v tomto cestovatelském cyklu nebyla. Dá se očekávat, že do budoucna to bude nejspíš stále obtížnější, protože témat bude ubývat. Cestovatelů je ale zatím podle vedení sušického kulturního centra dostatek.

Během dnešní přednášky budou mít návštěvníci možnost seznámit se s Madeirou. Vyprávět jim o ní bude už zkušený cestovatel Pavel Šustr. Příští měsíc je pak na programu přednáška o střední Asii, připravena je na 24. října. V jednom z dalších měsíců se posluchači dozvědí zajímavosti o Sumatře. Přednášky se konají vždy v sušickém kině a začínají v 17:00.

autoři: sch , en
Spustit audio