Vidět hvězdy nového cirkusu a sám být akrobatem – taková je nabídka Žonglobalizace

26. květen 2017

V zemi zaslíbenou pro akrobacii a žonglování se v sobotu odpoledne 27. května změní Borský park v Plzni. Prostor dostanou laici i hvězdy.

Sobotní nabídka programů v Plzni je skutečně nabitá, vždyť je Evropský den sousedů. A k tomu další velký venkovní program chystá už posedmé plzeňský spolek Žongléros: festival akrobacie a nového cirkusu „Žonglobalizace“. Vítáni jsou především aktivní diváci všech věkových kategorií, kteří se nebojí zkusit žonglování s míčky, akrobacii na šálách nebo chůzi po laně. „Cílíme opravdu na kohokoliv. Už pro malé děti bude otevřený workshop, i pro jejich rodiče nebo prarodiče, jak se kdo cítí,“ slibuje za organizátory Jiří Misař z Žongléros Ansámbl.


Dílny pro veřejnost začnou v Borském parku ve 13 hodin, Galapředstavení v 17 hodin. Vstup na všechny programy festivalu Žonglobalizace je zdarma.
Více informací, včetně programu najdete zde.

Také letos zvolili pořadatelé prostor Borského parku. „Je tam hodně místa a zeleně, příjemné prostředí. Workshopy se rozprostřou. Bude tam zase Slackline Zone, tedy uvidíte všude natažená lana, po kterých můžete zkoušet chodit. Můžete zkusit jízdu na jednokolkách, skákací chůdy nebo vzdušnou akrobacii na kruhu,“ slibuje Misař.

Odpoledne začne Galapředstavení. Vedle místního Žongléros Ansámblu v něm vystoupí například pražský Cink Cink Cirk. „Hlavní hvězdou večera je americký Boom! Circus. To jsou dva artisté s představením „Six Characters“. Mají šest masek a šest charakterů a zapojují jednokolku, chůzi po laně, žonglování a podobně. Je to zábava pro děti i dospělé a jsou to artisté vysoké úrovně, které jsme v Plzni dlouho neměli,“ prohlašuje Jiří Misař.

Na festivalu Žonglobalizace si můžete vyzkoušet chůzi po laně i akrobacii na šálách
autor: Petra Kosová
Spustit audio