Vjezd do plzeňské fakultní nemocnice komplikují opravy

12. září 2017

Dostat se do Fakultní nemocnice v Plzni je pro řidiče od tohoto týdne komplikovanější. Probíhají totiž rekonstrukce vjezdů do areálu na Borech i na Lochotíně.

S tím souvisí i určitá omezení a uzavírky. Některé platí už od pondělka 11. září. Celá rekonstrukce je rozvržená do dvou etap. První skončí na konci roku, druhá etapa bude pokračovat na jaře. Hlavním důvodem oprav je zkvalitnění dopravní obslužnosti obou areálů.

Úplně uzavřený už je vjezd Bory 2, tedy vjezd do bývalé vojenské nemocnice v ul. Edvarda Beneše 9. Až do konce roku tak budou moci řidiči používat pouze hlavní vjezd do Fakultní nemocnice poblíž zastávky trolejbusu č. 13. Až opravy skončí, začne další fáze a tou je oprava hlavního vjezdu. V tom okamžiku se pak pro větší komfort řidičů otevře i vjezd za pavilonem číslo 22, tedy v prostoru křižovatky ulic Edvarda Beneše a 17. listopadu.

Dostat se do Fakultní nemocnice v Plzni je pro řidiče od tohoto týdne komplikovanější. Začínají totiž rekonstrukce vjezdů do areálu na Borech i na Lochotíně.

V nemocničním areálu v Plzni-Lochotíně začnou 12. září práce na vjezdu z ulice Na Roudné, tedy vjezdu ve spodní části areálu. Uzavřený bude v obou směrech. Řidiči se do areálu dostanou pouze hlavním vjezdem z aleje Svobody. Ve druhé fázi na jaře to pak bude opačně.

Omezení se ale týkají pouze řidičů. Pěší návštěvníci mají přístup do obou areálů nemocnice, jak na Borech, tak i na Lochotíně i v době rekonstrukce neomezený. Pro větší plynulost dopravy bude navíc všude doplněno dopravní značení.

autoři: mkl , sch
Spustit audio