Výměna Plzeňské karty už by měla probíhat bez nekonečných front

26. listopad 2015

O Plzeňskou kartu nebo její výměnu je nově možné požádat i na vybraných pobočkách České spořitelny. Plzeňské městské dopravní podniky tak chtějí zlepšit služby zákazníkům.

Stále probíhá výměna Plzeňských karet a pro jejich majitele to není vždy jednoduché. Když dorazí do zákaznického centra, většinou musejí vystát dlouhé fronty, mnozí z nich si tak výměnu karty raději rozmyslí. Plzeňské městské dopravní podniky teď přichází s novinkou, která by to měla změnit. Seznam výdejních míst se rozšířil o dvě pobočky České spořitelny. Jedna se nachází v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské ulici a druhá pak na Lochotíně v Gerské ulici.

Na obou pobočkách České spořitelny je nově možné si buď zažádat o Plzeňskou kartu, nebo právě o její výměnu. Služby tam jsou ale omezené, karty na těchto pobočkách není možné vydávat expresně. Naopak velká výhoda těchto nových kontaktních míst je otevírací doba. Například v centru na Rokycanské je otevřeno šest dní v týdnu. Stejně jako v Zákaznickém centru na Denisově nábřeží je na obou nových kontaktních místech možné pořídit fotografii. V případě žádosti o novou kartu vyjde tato služba na 25 Kč, při výměně karty je pořízení fotografie zdarma. Protože se ale nejedná o standardní službu České spořitelny, je možné poplatek za pořízení fotografie zaplatit jen platební kartou.

Spolupráce Plzeňských dopravních podniků a České spořitelny trvá už delší dobu a dokonce si vysloužila mezinárodní ocenění Innovation of the Year. Tou oceněnou novinkou byla v roce 2014 konkrétně možnost dobíjet Plzeňskou kartu v bankomatech České spořitelny. V celém Plzeňském kraji teď mohou zákazníci k dobíjení využít devadesát bankomatů.

autoři: Směna ČRo Plzeň , jnm
Spustit audio