Výtah v plzeňské radnici se odsouvá. Do tendru se nikdo nepřihlásil

21. květen 2016

Stavba výtahu na plzeňské radnici na náměstí Republiky se odkládá. Nikdo se totiž nepřihlásil do výběrového řízení na zhotovitele a město ho muselo zrušit. Původně vedení města počítalo s tím, že stavba začne letos v květnu.

„V tuto chvíli máme dvě možnosti. Soutěž zopakovat anebo vybrat některého z případných zájemců v rámci jednacího řízení bez uveřejnění. To nám zákon umožňuje,“ říká náměstek primátora Pavel Šindelář, podle kterého se firmy obávají náročnosti stavby v památkově chráněné budově, navíc za plného provozu.

Radnice přesto hodlá postavit výtah za zhruba 18 milionů korun co nejdříve. „Musíme se domluvit s kolegy, protože jsme tuto akci plánovali i přes letní prázdniny. Opakování soutěže by znamenalo, že velmi pravděpodobně nezačneme,“ myslí si Šindelář. Podle původních odhadů měly stavební práce skončit do konce roku.

Výtah se na radnici má postavit hlavně z důvodu nedostatečné dostupnosti pro občany s omezenou pohyblivostí. Dosud se například nemohou lidé na vozíčku pohodlně dostat do obřadní místnosti. Výtah má propojit sklep se třetím patrem. Postavit se budou muset také náhradní toalety, včetně těch bezbariérových.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio