Za rok pomohla 170 dětem s vážným onemocněním. I proto je nyní Ženou regionu

4. květen 2016

Lenka Klasnová se stala Ženou regionu v Plzeňském kraji. Zakladatelku Nadačního fondu Šance onkoláčkům, který pomáhá dětem s onkologickou léčbou, vybrala veřejnost z celkem 26 nominovaných. Druhé místo patří prorektorce Univerzity Karlovy Mileně Králíčkové a třetí místo autorce kuchařek a spolupracovnici Českého rozhlasu Plzeň Miroslavě Kuntzmannové.

„Není to ocenění jenom pro mě, ale pro celý náš nadační tým. Je v něm zapojeno spousta dam, které mi s tím pomáhají a bez nichž by to vůbec nešlo. Také nám s tím pomáhají lidé z širokého okolí,“ říká vítězka 7. ročníku soutěže Lenka Klasnová.

Její příběh je velmi silný. Když byly jejímu synovi dva roky, lékaři zjistili, že má rakovinu a dávali mu jen čtyřprocentní šanci na život. Po dvou a půl letech se nakonec dočkala radostné zprávy o synově uzdravení. Pro celou rodinu to bylo těžké období, pomohli jí blízcí a přátelé. Proto se rozhodla se svou kamarádkou založit Nadační fond Šance onkoláčkům a pomáhat onkologicky nemocným dětem i dětem s jiným vážným onemocněním. Dnes funguje Nadační fond více než rok a za tu dobu pomohl zprostředkovat podporu pro celkem 170 dětí.

Druhé místo získala v anketě Žena regionu prorektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková. 44letá lékařka a vědkyně pracuje na Gynekologicko-porodnické klinice Fakultní nemocnice Plzeň, kde přivedla na svět stovky dětí. Je také vedoucí Ústavu histologie a embryologie. Biomedicínské centrum, kde rovněž pracuje, je chloubou Lékařské fakulty.

Druhé místo patří prorektorce Univerzity Karlovy Mileně Králíčkové a třetí místo autorce kuchařek a spolupracovnici Českého rozhlasu Plzeň Miroslavě Kuntzmannové

Třetí místo letošního ročníku soutěže patří autorce netradičních kuchařek, která spolupracuje s Českým rozhlasem Plzeň. Miroslava Kuntzmannová jako velmi mladá nemocniční laborantka kvůli své práci onemocněla a musela nastoupit do plného invalidního důchodu. Pak v sobě objevila vášeň - psaní a letos už dává dohromady 28. kuchařku.

Anketa se koná pod záštitou Senátu ČR

Soutěž Žena regionu se koná každoročně od roku 2009 a je určena ženám, které dosahují jedinečných výsledků ve své profesi a aktivně se podílejí na veřejném životě. Nejsou to jen veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především obyčejné ženy, které při svých nezištných aktivitách přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu.

7. ročník veřejně prospěšné soutěže tradičně zaštítil Senát Parlamentu České republiky a poprvé také Asociace krajů České republiky.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio