Stav ovzduší dne 25.5.2018 18:00

Předchozí
Znečištění ovzduší - hodinové koncentrace
MěstoSO2 [µg/m³]NO2 [µg/m³]Prach [µg/m³]
České Budějovice11115
Český Těšín61624
Děčín - 823
Chomutov - - 20
Jihlava1818
Karviná51320
Kladno - - 20
Most11123
Opava - 1527
Ostrava-Fifejdy81721
Pardubice1 - 28
Plzeň5916
Praha 1-nám. Republiky - 2827
Praha 9-Vysočany - 25 -
Přerov3 - 23
Ústí nad Labem-město11625
Zlín21119


Stav ovzduší v ČR dne 25.05.2018 ve 12 hodin a předpověď rozptylových
podmínek pro Českou republiku na noc na sobotu a sobotu 26.05.2018
====================================================================

Znečištění v ČR: Kvalita ovzduší byla dobrá až uspokojivá, jen
ojediněle až vyhovující. Koncentrace znečišťujících látek v ovzduší
se pohybovaly pod imisními limity.
Rozptylové podmínky budou většinou dobré, v noci a ráno místy
až mírně nepříznivé.


Vysvětlivky:

SO2
- maximální povolený imisní limit za 1 hodinu je 350 µg/m³ (max. 24x za rok může být překročen)
- maximální povolený imisní limit za 24 hodin je 125 µg/m³ (max. 3x za rok může být překročen)

NO2
- maximální povolený imisní limit za 1 hodinu je 200 µg/m³ (max. 18x za rok může být překročen)
- maximální povolený imisní limit za celý kalendářní rok je 40 µg/m³ (absolutní limit)

Prach (PM10)
- maximální povolený imisní limit za 24 hodin je 50 µg/m³ (max. 35x za rok může být překročen)
- maximální povolený imisní limit za celý kalendářní rok je 40 µg/m³ (absolutní limit)

Zdroj dat: ČHMÚ

K dnešnímu dni

  • Bio předpověď

    Pro všechny oblasti: Stupeň č. 1 - mírná zátěž. Stupeň zátěže umožňuje běžný denní režim bez omezení, pouze s přihlédnutím k aktuálnímu zdravotnímu stavu.
  • Průměrná teplota 16,1 °C
  • Nejnižší teplota 2,2 °C v roce 1867
  • Nejvyšší teplota 31,6 °C v roce 1868
  • Slunce

     
    05:00
     
    20:53

    Měsíc

     
    17:19
     
    04:22
     
  •  
    fáze: Úplněk, stáří: 10 dní
     

Evropa a svět

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace