Pod kabát mi neprší, zpívá Helena Kalambová na albu Skrze tmu

17. duben 2024

Málokdy se přihodí, že se koloraturní sopranistka pustí do populární hudby. Helena Kalambová však má pro strach uděláno.

Pěvecké umění vystudovala na ostravské Fakultě umění u legendární Evy Dřízgové a zkušenosti získala v celé řadě různých projektů. Je pro ně příznačná především stylová rozmanitost, s níž Helena Kalambová interpretuje hudbu počínaje barokem až po zcela současné skladatele.

Ani populární trendy není této mladé dámě lhostejné, protože se poprvé v životě vyjádřila také autorsky. Její debutové album nazvané Skrze tmu je dosud největším vybočením Kalambové z vod klasické hudby.

Jak se jí povedlo, si můžete poslechnout. Máme pro vás písničku s názvem Pod kabát mi neprší. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.