Polévka z pekingského zelí a mrkve
Jemná a příjemná…
Ingredience
- 1 mrkev
- 2-3 listy pekingského zelí
- 1 vejce
- sůl
- petrželka
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do osolené vody a asi 8 minut vaříme.
- Přidáme nakrájené bílé části listů z pekingského zelí, krátce povaříme a přidáme nakrájené zelené části listů.
- Velmi krátce povaříme, za stálého míchání přilijeme rozkvedlané vejce, necháme přejít var a dojít.
- Na talíři zdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.