Polévka z pekingského zelí a mrkve

Jemná a příjemná…

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 2-3 listy pekingského zelí
  • 1 vejce
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do osolené vody a asi 8 minut vaříme.
  2. Přidáme nakrájené bílé části listů z pekingského zelí, krátce povaříme a přidáme nakrájené zelené části listů.
  3. Velmi krátce povaříme, za stálého míchání přilijeme rozkvedlané vejce, necháme přejít var a dojít.
  4. Na talíři zdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.