ON-LINE ROZHOVOR: Jak se zbavit bolestí?

13. leden 2014

Trápí vás chronické bolesti? A zajímá vás, jak se jich zbavit? Pak si nenechte ujít pondělní poradnu na Dvojce.

V pondělí 13. ledna probereme téma léčby chronické bolesti. Naším hostem bude MUDr. Robert Rapčan, FIPP, certifikovaný specialista na léčbu bolesti pomocí intervenčních technik, držitel prestižní certifikace World Institute of Pain (WIP) – Fellow of Interventional Pain Practise (FIPP) a magisterského titulu v oboru ultrazvukem navigované regionální anestezie a technik zvládání bolesti.

Od roku 2000 působil ve Švédsku jako konzultant pro anestezii a intenzivní péči. Zároveň v letech 2005–2010 zastával post vedoucího lékaře anesteziologie a léčby bolesti v Anglii. V současné době působí jako lékařský ředitel a konzultant medicíny léčby bolesti v rámci sítě zdravotnických zařízení zaměřených na intervenční léčbu bolesti EuroPainClinics.

A o čem bude řeč v souvislosti s tématem léčby chronické bolesti? Dozvíme se třeba to, jaký je rozdíl mezi akutní a chronickou bolestí, ale i další věci. Podle čeho poznáme, že je nutné vyhledat odborníka na léčbu bolesti? Jak probíhá samotná léčba a které druhy bolesti je možné tlumit? O jaké zákroky vlastně jde? A jsou bolestivé?

To a mnohé další informace si nenechte ujít krátce po 10. hodině ve vysílání Dvojky Českého rozhlasu. Své dotazy na lékaře můžete posílat už teď na e-mailovou adresu jejakaje@rozhlas.cz. A po vysílání bude Robert Rabčan odpovídat i tady na webu v on-line chatu!


Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.