ON-LINE ROZHOVOR: Ušní šelesty a závrať

14. duben 2014

Koho nejčastěji postihují? Existuje nějaká prevence a dají se nemoci léčit? Na dotazy bude v pondělí 14. dubna po 10:00 odpovídat MUDr. Zdeněk Čada, specialista na Zámečku Malvazinky.

Tinnitus a vertigo, neboli ušní šelesty a závrať, jsou specifickou medicínskou problematikou na pomezí neurologie a ORL. V některých případech si však problémy pacienta vyžádají i pomoc psychologa. Psychické rozpoložení jedince často alespoň nepřímo nemoc ovlivňuje.

MUDr. Zdeněk Čada vystudoval 1. Lékařskou fakultu UK v Praze v roce 2009 získal titul Ph.D. se zaměřením na cukerné znaky nádorů hlavy a krku a jejich klinické využití. Od roku 2005 je sekundární lékař na Klinice ORL a chirurgie hlavy a krku 1. LF UK a FN v Motole.
V současné době působí jako specialista ORL na klinice Zámeček Malvazinky, kterou provozuje společnost MEDITERRA.


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.