ON-LINE ROZHOVOR: Dětské úrazy nejen o Vánocích

22. prosinec 2014

Jaké úrazy mívají děti o Vánocích nejčastěji? Při jakých zimních sportech se obvykle zraní? Na otázky odpoví v pondělí 22. prosince po 10:00 MUDr. Petr Havránek, přednosta kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice.

Přestože jsou Vánoce označovány jako svátky klidu a pohody, zcela neodmyslitelně k nim patří domácí práce. Při těch se vám děti mohou snažit pomoct nebo se pořád motají v kuchyni, kde se vaří, peče, smaží a mohou se snadno opařit nebo na sebe něco zvrhnout. I při hrách, kterými se děti zaměstnávají, se může stát nehoda. Svíčky na stromečku už máme většinou elektrické, ale adventní věnce stále zapalujeme a při neopatrnosti může dojít k popálení. Kromě toho jsou tu zimní sporty a další aktivity. Děti je tak někdy těžké uhlídat a bohužel i o Vánocích mohou přijít k úrazům.

Mění se nějak úrazy s věkem dětí? Při jakých sportech se děti zraní nejčastěji? Mají vánoční svátky nějaký vliv na dětské úrazy?


autor: Barbora Krupová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.