Na vypnutí rysů obličeje existují dva způsoby. Poradíme jaké

26. únor 2015

Není medicína jako medicína. Je i estetická medicína, která pomáhá lidem zlepšit svůj zevnějšek. Například jak vyladit kontury obličeje. Možnosti jsou dvě.

Velkým trendem poslední doby je nechirurgické vypnutí rysů obličeje. „Je to v současnosti hit číslo 1., protože se pochopitelně všichni snažíme vyhnout příliš bolestivému výkonu, eventuálně spojení bývá s delší rekonvalescencí,“ říká MUDr. Mirka Pelechová, primářka Ústavu lékařství a kosmetiky, Emauzy Praha.

Když se na problematiku podíváme v obecné rovině, najdeme dvě varianty léčby. „Jednak je cesta přístrojová a jednak je cesta liftingu, teď stále citovanými nitěmi,“ říká.

Přístrojová cesta

„Co se týče té první cesty, tam v podstatě principiálně se pokoušíme dosáhnout prohřátí. To vyvolává reakci vaziva,“ dodává Pelechová.

Čtěte také

Princip procedury je následující: použije se hlavice, z které vyletí jehličky do stanovené hloubky, můžete si nastavit o 0,5 milimetru po 4 milimetry podle toho, v které lokalitě se pohybujete, a prohřátí se provede na konci zmíněných jehliček.

Cesta s nitěmi


Zhubnout o 5, 7, 10 kilo a elasticita kůže je stále pěkná, jenom dojde k povolení kontury čelisti a pak jsou nitky velice dobrým řešením, protože přebytek kůže není velký, kůže je velice pružná a bude ochotná za tou nitkou jít a v tu chvíli je to indikace, která potěší klienta, udělá radost i tomu ošetřujícímu

„O nitích víme minimálně 15 let, ale v poslední době je to hit proto, že se jde cestou vstřebatelných nití,“ popisuje primářka.

A jak nitě fungují? „Představte si, že zakotvíte do spodní dermis vlákno, které se zachytí a jemně táhne tím směrem tak, jak si ošetřující určuje, takže povolená kontura čelisti, se tím zpevní.“

Velice důležité je ale zmínit, že se jedná spíše o přechodovou metodu, to znamená je určena tehdy, kdy ještě není velký přebytek kůže a kůže je dostatečně elastická. „Pak je tohle přesně to, co očekáváme,“ říká.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio