ON-LINE ROZHOVOR: Nástup dětí do kolektivu

1. září 2014

Jak úspěšně zvládnout první den dítěte ve školce či škole? Jak se připravit na možná rizika přenosu infekčních onemocnění? Na otázky odpoví v pondělí 1. září po 10:00 MUDr. Veronika Jilichová Nová, praktická lékařka pro děti a dorost.

Se začátkem nového školního roku je spojena řada změn, se kterými se děti, ale i rodiče musí vyrovnat. Ať už dítě nastupuje do školky či školy nebo se vrací mezi své spolužáky po dvouměsíčním odpočinku, často jsou tyto první zářijové dny provázeny spoustou emocí.

V lepším případě pouze těch pozitivních. Nicméně tesklivé loučení, zvídavé otázky, obohacení dětského slovníku „peprnými“ výrazy i problémy s kantory bohužel patří mezi časté problémy, se kterými se rodiče musí potýkat. Nástup do kolektivu navíc představuje náročnou zkoušku pro dětský imunitní systém.

Jak připravit dítě na nové prostředí? Co dělat, když si nemůže najít kamarády? Jak řešit, když odmítá jíst ve školní jídelně?

Čtěte také


autor: Barbora Krupová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.