Finanční instituce

21. září 2010

Finanční instituce je jiná právnická osoba než banka, která v rámci svého podnikání jako svou rozhodující či podstatnou činností nabývá podíly na jiných právnických osobách nebo provádí některou z činností uvedených v zákoně o bankách, a dále investiční společnost, investiční fond, penzijní fond a pojišťovna, které vykonávají činnosti podle zvláštních zákonů, to vše včetně osob se sídlem v zahraničí a s obdobnou náplní činnosti.

Zde se setkáváme s dvojím pojmem a to soudní a fyzická osoba, kdy v prvním případě se jedná o pracovníka soudu a v druhém případě o fyzickou osobu podnikající. Exekutor je vybaven ze zákona řadou pravomocí, proto je vždy lépe, než dojde k exekuci, komunikovat s věřiteli, přebírat poštu a respektovat rozhodnutí soudu, než potom zjistit, že mám zablokovaný účet, nemohu se dostat do bytu a celkový dluh mi narostl ještě o náklady na exekuci.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.