Záznam chatu: "Výroba domácích lihovin v pálenicích" - 9.8.

9. srpen 2010

V naší zemi má silnou tradici tzv. pěstitelské pálení, a to zejména na Moravě a Slovácku, ale tato tradice se velmi rychle šíří i do Čech. Z čeho se pálí? Jak je tomu ve světě? Dá se poznat kvalitní pálenka? Jaké jsou "exotické" suroviny a jaké pálenky z nich vznikají? A je možné "pálit" doma neomezeně? To byly jen některé z otázek pro hosta Poradny pro spotřebitele Karla Melzocha, děkana Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v Praze.Po odvysílání poradny se uskutečnil živý rozhovor (on-line chat). Záznam najdete uvnitř článku.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka