ON-LINE ROZHOVOR: Spotřeba cereálních výrobků

Dobrý křupavý chléb je vždy vítanou pochoutkou - Foto: Stock Exchange

Dobrý křupavý chléb je vždy vítanou pochoutkouFoto: Stock Exchange

Proč nemají všechny druhy chleba příznivý vliv na zdraví? Jaký má být správný podíl žita v mouce? Na otázky odpoví ve středu 18. února v 10:30 docent Josef Příhoda.

Spotřeba chleba v ČR stále klesá. Z hlediska zdravotního i výživového jde o nevýhodný efekt. Ne všechny druhy chleba mají příznivý vliv. Vhodný je větší podíl žita, ale ten v posledních desetiletích také klesal, ale v posledních letech se zastavil. Příznivěji se vyvíjí spotřeba těstovin hlavně zásluhou používání semoliny z pšenice durum. 


Pořad: Dopoledne s Dvojkou (archiv)  |  Stanice: ČRo Dvojka
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:05  |  Délka pořadu: 120 minut  
 

Nové články v rubrice

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace